Klik op de medewerker voor meer informatie!
Kristof Van Gansen

Kristof Van Gansen

Projectcoördinator
kristofwaaslandklimaatland.be
T 03 780 52 37

Kristof is projectcoördinator van Waasland Klimaatland. Dit houdt onder andere in dat hij studiewerk doet, de vooruitgang van het project en realisatie van de doelstellingen bewaakt, maar ook de communicatie coördineert tussen gemeenten, Interwaas en de Provincie.

Hij heeft een opleiding in milieumanagement en politieke communicatie. Reizen, goed eten en medemensen vindt hij belangrijk, net als zuurstof. Kristof heeft een passie voor innovatie, duurzaamheid, marketing, stedenbouw en geschiedenis.

Frauke Van Goethem

Frauke Van Goethem

Projectmanager Duurzaamheid
frauke.vangoetheminterwaas.be
T 03 780 52 07

Frauke is projectmanager Duurzaamheid van Interwaas. Binnen Waasland Klimaatland geeft ze mee gestalte aan klimaatacties die de uitstoot van CO2 beperken.

Ze is van opleiding criminologe, maar ging uiteindelijk aan de slag als duurzaamheidsambtenaar in de gemeente Sint-Gillis-Waas. Sindsdien ondersteunt ze vol overtuiging lokale besturen in het maken van klimaatbewuste keuzes. In haar vrije tijd brengt ze liefst zoveel mogelijk tijd door met haar drie kinderen. Me time bestaat uit yoga, fitness en festivals.

Lizelot Deeren

Lizelot Deeren

Projectmedewerker Vlaamse energielening
lizelot.deereninterwaas.be
T 03 780 52 32

Als projectmedewerker voor de Vlaamse energielening, vind ik het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te investeren in een energiezuinige woning. Zo bespaar je later heel wat op uw energiefactuur. Als jonge mama van twee, weet ik wat het is om een evenwichtig gezinsbudget te beheren.

Quality time bestaat voor mij uit fitness, koken en gezellig thuis zijn met de familie. Duidelijkheid, communicatie en doorzettingsvermogen zijn belangrijke waarden voor mij, alsook een goede portie humor.

Doelstelling

Waasland Klimaatland is een samenwerking tussen de Provincie Oost-Vlaanderen en Interwaas (het intergemeentelijk samenwerkingsverband met Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht). In 2019 is ook Hamme toegetreden. Waasland Klimaatland heeft als doel in onze regio 20% minder CO2 uit te stoten tegen 2020 en 40% minder CO2 tegen 2030, dit in vergelijking met de CO2-uitstoot in 2011.

Om tot een gedragen klimaatplan te komen, vonden participatiemomenten plaats met burgers, organisaties, instellingen, bedrijven en de overheden van het Waasland . Als resultaat willen we tot heldere en concrete klimaatacties komen zoals bijvoorbeeld het isoleren van woningen, energie-efficiëntie in bedrijven, duurzaam transport en het opwekken van lokale duurzame energie.

Iedere maand is er een samenkomst met de projectgroep, waarin medewerkers van Interwaas en de Provincie Oost-Vlaanderen aanwezig zijn. Deze projectgroep volgt de werkzaamheden op. De stuurgroep is een vergadering tussen beleidsmakers en ambtenaren van alle 10 gemeenten samen met de Provincie Oost-Vlaanderen en Interwaas. Deze vergadert vier à vijf keer per jaar en bepaalt de strategische keuzes.

Locatie

Waasland Klimaatland vind je in de lokalen van Interwaas (Lamstraat 113, 9100 Sint-Niklaas). We moedigen milieuvriendelijke verplaatsingen aan. Er is een ruime fietsenstalling voor bezoekers. Ook met het openbaar vervoer kan je ons gemakkelijk bereiken: zowel met de trein (op 15 minuten wandelafstand van het station van Sint-Niklaas, of slechts een paar minuten met de Blue Bike) als met de bus (lijn 2 halte Hogenakkerstraat).

Het logo

Het logo van Waasland Klimaatland zijn de contouren van het Waasland die binnenstebuiten gehaald zijn: we willen onze regio transformeren van een vervuilende regio naar een klimaatgezonde samenleving. Daarnaast is het logo transparant: alles wat we onderzoeken of organiseren, wordt openbaar gemaakt op deze website, sociale media en in de pers. Ten laatste hechten we veel belang aan inspraak en gedragenheid: zo is het logo Waasland Klimaatland in de vorm van een tekstballon. Op de vele inspraak- en overlegmomenten krijgt iedereen de kans om mee te werken aan een gezonder klimaat. Niet iedereen haalt zijn volledige gelijk, maar samen zoeken we een consensus om uitdagingen aan te pakken.

logo_def_zwart