Deze actie is helaas afgelopen. Om op de hoogte te blijven van nieuwe groepsaankopen, kan je je inschrijven via dit formulier.

  1. Verloop van de samenaankoop
  2. Dubbele besparing
  3. Inschrijfformulier

Sinds 1 januari 2015 is de nieuwe norm voor dakisolatie van kracht. Toch heeft 20% van alle woningen nog steeds geen dakisolatie.  Bovendien wordt momenteel werk gemaakt van een Waas klimaatactieplan om de CO2-uitstoot in onze regio te verminderen met minstens 20% tegen 2020. Daarom organiseert Interwaas in samenwerking met de gemeenten en met steun van de Wase Confederatie Bouw een samenaankoop dakisolatie in het Waasland. Er zullen zowel isolatiematerialen worden aangeboden om zelf te plaatsen als prijzen voor materialen inclusief plaatsing.

Ook jij kan je steentje bijdragen aan de klimaatdoelstelling van onze regio door je dak te isoleren. Als surplus bespaar je op je energiefactuur én verhoog je het comfort in je woning

Verloop van de samenaankoop

De infoavonden en workshops zijn afgelopen. Ondertussen werd door een stuurgroep van geïnteresseerde deelnemers een keuze gemaakt tussen de verschillende offertes. De firma’s en hun prijzen zijn dus gekend.

Volgende leveranciers/aannemers boden volgens de stuurgroep de interessantste offertes:

Hun prijzen blijven geldig tot en met 31 december 2016. Je kan dus nog steeds vrijblijvend inschrijven voor deze samenaankoop. Daarna ontvang je een overzicht met de prijzen, contactgegevens en te vermelden referentie bij het plaatsen van je bestelling.

Dubbele besparing

Een samenaankoop dakisolatie verzamelt zo veel mogelijk burgers die samen de markt op gaan om een voordelig tarief te bedingen voor de aankoop (met of zonder plaatsing) van dakisolatie. Door in groep te kopen, krijg je kwaliteit, een goede prijs en begeleiding. Eens de dakisolatie geplaatst is, kan je tot 30% besparen op je energiefactuur.Huis_sjaal_geld_kleinBovenop deze besparing kan je ook nog genieten van:

  • een belastingvermindering van 30% (indien werken uitgevoerd door aannemer)
  • verlaagde BTW van 21 naar 6% (woning ouder dan 10 jaar)
  • een premie van 3 tot 4 euro per vierkante meter voor doe-het-zelvers (tot 31/12/2016)
  • een premie van 6 tot 8 euro per vierkante meter indien werken uitgevoerd door aannemer (tot 31/12/2016)
  • Vanaf 01/01/2017 zal het premiestelsel van Eandis wijzigen.
  • inwoners van Waasmunster krijgen een premie van 10%  (max. 125€ indien je de werken zelf uitvoert en 165€ indien de werken door een aannemer gebeuren.
  • bij Interwaas kan je bovendien nog steeds terecht voor de Vlaamse energielening

Daarnaast zijn er ook premies voor dakrenovatiewerken:

Voor meer info over deze premies kan je ook steeds terecht bij de gemeentelijke/stedelijke dienst huisvesting of wonen.

 

Voor meer info: frauke.vangoethem@interwaas.be of 03 780 52 07

Interwaas_logo_baseLogo_OVL_BL_3Q