De Elisabethwijk in Sint-Niklaas wordt uitgeroepen tot ‘De Warmste Wijk’

De Warmste Wijk kadert in het Interreg 2 Zeeën project SHINE (Sustainable Households in an Inclusive NEighbourhood) waarin de stad Sint-Niklaas samenwerkt met 13 partners uit 4 verschillende regio’s.

Het hoofddoel van SHINE is het bewustzijn en de kennis over duurzame wijkrenovaties verhogen, zowel aan de vraag- als aan de aanbodzijde. Aan de vraagzijde wil SHINE inwoners energiebewust maken, en hen zover krijgen dat ze (gedrags- en technische) aanpassingen doen of hun huizen renoveren. Een bottom-up en wijkaanpak zijn essentieel in dit proces. Aan de aanbodzijde wil het project bewustzijn en kennis bij bouwprofessionals creëren over energie-efficiënt renoveren en innovatieve technologieën.

Heel concreet willen we minstens 500 gezinnen (dit is 1 op 3) bereiken die hun energieverbruik willen monitoren. In minstens 250 panden zullen we een energiescan uitvoeren en inzetten op kleine gedragswijzigingen. Minstens 240 panden zullen een doorgedreven energie-audit krijgen, met persoonlijk advies. Ze krijgen intensieve opvolging in hun renovatiedossier. Daarnaast zoeken we ook minstens 10 panden die een volledige renovatie ondergaan naar bijna-energieneutraal niveau (BEN) en hiervoor professionele ondersteuning krijgen. Het hele project moet afgerond zijn tegen 31 augustus 2020.

Website
Isolatie Isolatie
0 ton/jaar
2016
Leopoldplein
9100 Sint-Niklaas