Wil jij lekkere producten rechtstreeks van boeren, kwekers en ambachtslieden kopen? Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Vanaf donderdag 27 april 2017 start de Buurderij Sint-Niklaas. Doe je boodschappen online en kom ze één keer per week ophalen bij de producenten tijdens een wekelijkse boerenmarkt in ons Vormingplus-huis.

Welkom op de Buurderij Sint-Niklaas

Je meldt je aan op www.boerenenburen.be en zoekt de Buurderij Sint-Niklaas. Dan krijg je een overzicht van de verschillende lokale producenten. Groeten, fruit, zuivel, brood, honing, vlees, … er is voor ieder wat wils. Je kiest zelf wat en wanneer je bestelt. Zonder verplichtingen, een minimumbestelling, vaste pakketten of een abonnement. En, vanuit je luie zetel (of binnenkort een tuinstoel op een zonnig terras). Je inschrijving zelf is gratis, dus je kan alles uittesten (of zelfs afhaken als deze manier van boodschappen niet jouw ding blijkt te zijn). Je hoeft trouwens geen informaticus te zijn om te kunnen deelnemen, de website is heel eenvoudig.

Op donderdagnamiddag, tussen 17u30 en 18u30, staan je aankopen klaar in de lokalen van Vormingplus Waas-en-Dender, Rode Kruisstraat 23 in Sint-Niklaas. Je krijgt je producten rechtstreeks van de boeren en leert hen op die manier beter kennen.

Op de opening van de Buurderij Sint-Niklaas, op 27 april, kan je proeven van verschillende geteelde, gekweekte of ambachtelijk bereide producten.

Voordelen voor Buren en Boeren

Een Buurderij biedt heel wat voordelen.

  • Je kan rekenen op verse producten.
  • Je eet lokale producten (de gemiddelde afstand die de aanbieders afleggen tot de Buurderij Sint-Niklaas bedraagt 18 kilometer).
  • Het assortiment is uitgebreid: Hamme’s Hoevevlees, Fruitteler Marc Geerts, Puur Natuur Melsele, Fruitteler Gunther Vinck, ’t Groenselhof, Zoetgoud, …
  • Je ontmoet de Boeren waardoor je weet waar je voeding vandaan komt en wie het geproduceerd heeft.
  • Je betaalt een eerlijke prijs voor je voeding (zo’n 80 procent van de prijs die je betaalt is effectief voor de producent).
  • Je kan op voorhand en in alle rust online bestellen, en dat zonder vast te zitten aan een abonnement of verplichte minimumafname.
  • Tijdens de wekelijkse boerenmarkt kan je een babbeltje doen met de boeren en de andere buren.
    Je zorgt mee voor een duurzaam inkomen van de productenten.

Dus, twijfel niet en sluit je nu aan op www.boerenenburen.be. Tot op de Buurderij Sint-Niklaas!

Meer info

Contacteer Hilde Lambers, Buurderij-verantwoordelijke Sint-Niklaas
Hilde_lambers@hotmail.com of 0499 17 50 76

Website
Voeding Voeding
0 ton/jaar
-0001
Rode Kruisstraat 23
9100 Sint-Niklaas