Interwaas, de provincie Oost-Vlaanderen en de gemeente Kruibeke nodigen u uit op de eerste Wase Klimaattop. Deze vindt plaats op vrijdag 14 oktober 2016 in kasteel Wissekerke (Koningin Astridplein 17, 9150 Bazel). We ontvangen tot 120 deelnemers: de Wase burgemeesters, geëngageerde schepenen en gemeenteraadsleden, ambtenaren milieu/mobiliteit/ruimtelijke ordening/economie…, vertegenwoordigers van de Provincie Oost-Vlaanderen, intergemeentelijke samenwerkingsverbanden, sociale huisvestingsmaatschappijen, scholen, het middenveld en verschillende bedrijfsleiders.

De voormiddag is een plenaire sessie waar iedere burgemeester zijn best practices deelt. Tijdens de lunch is er een netwerkmarkt met een tiental organisaties die gemeenten en bedrijven kunnen ondersteunen in het klimaatbeleid: het Vlaams Energiebedrijf, Eandis, Impact vzw (groepsaankopen voor gemeenten), Honeywell, Niko/Fifth Play, Philips, Wase Wind, Engie, Linea Trovata, Ilanga, Cambio, Garage Houttequiet, VoedSaam…

In de namiddag worden twee blokken masterclasses georganiseerd. Keuzemogelijkheden masterclass 1:
• Windmolens in het Waasland (Energielandschap Provincie Oost-Vlaanderen, Wase Wind, Storm, Eclio, KT-projects)
• Overschakelen openbare verlichting naar LED (Eandis en Kruibeke)
• Elektrische laadpalen en deelwagens (Eandis, Interwaas en Cambio, Garage Houttequiet)
• Energiebeleid in scholen (alle scholen uit Sint-Niklaas, stad Sint-Niklaas, Ilanga en Kruibeke)
• Energie-efficiëntie bij bedrijven (Niko en Zero Emission Solutions)

Keuzemogelijkheden masterclass 2:
• Verhuren daken voor zonnepanelen (Kruibeke, Eandis, Linea Trovata)
• Vlaams Bouwmeester over de klimaatimpact van ruimtelijke ordening (Leo Van Broeck)
• Lokaal fietsbeleid in de 21e eeuw (Provincie Oost-Vlaanderen en stad Sint-Niklaas)
• Getuigenissen klimaatbeleid bij publieke organisaties (MIWA, AZ Nikolaas en Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting Beveren)
• Getuigenissen klimaatbeleid bij profit organisaties (Gyproc en Umicore)

Inschrijven is verplicht en kan tot en met 7 oktober 2016. Deelname is gratis. De eerste 120 inschrijvingen zijn zeker van hun plaats.

De dag wordt afgesloten met  Vlaams minister van Energie, Bart Tommelein en Vlaams minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege.

We moedigen carpoolen, openbaar vervoer en fietsverplaatsing sterk aan. Er is een bushalte van De Lijn (Bazel Dorp) in de onmiddellijk omgeving. Er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen in de omgeving.

Download hier de uitnodiging.