In Sint-Niklaas is er een energiecoach die netoverschrijdend de scholen ontzorgt en begeleidt op het vlak van energiebesparende renovaties en die klimaateducatie ondersteunt. Een unicum in Vlaanderen!

Gelet op de klimaatdoelstellingen in het Wase klimaatplan, willen we met Interwaas stappen ondernemen om de energiefactuur en CO2-uitstoot van alle scholen in het Waasland te verlagen. Dat willen we bereiken met een energiecoach voor alle 182 scholen in het Waasland. Alvorens de vacature te lanceren, willen we een engagement van de scholen zelf vragen om energie te besparen en wie weet zelfs klimaatneutraal te worden. Hopelijk kan de Wase energiecoach dan starten op 1 januari 2018.

Op maandag 9 oktober 2017 organiseerde de Provincie Oost-Vlaanderen en de stad Sint-Niklaas een klimaatvorming voor alle leerkrachten van het basis- en secundair onderwijs. Op deze dag werd samen met de verschillende schooldirecties en -besturen het concept energiecoach voor alle 183 Wase scholen vormgegeven.

Solliciteren kan nog tot 12 november 2017! De vacature en praktische data kan u hier lezen: http://www.interwaas.be/sites/interwaas.be/files/vacature_energiecoach_wase_scholen.pdf